Fluke, de wereldleider op het gebied van compacte, professionele test- en meetinstrumenten, lanceert de aardingstesters 1623-2 en 1625-2 met geavanceerde functies en accessoires waarbij verificatie van een betrouwbare verbinding met de aarde voor geaarde elektrische systemen versneld kan worden. Hierdoor kunnen problemen met voedingskwaliteit worden opgelost en wordt het risico of schokken voor de gebruikers verlaagd.

Nieuwe accessoirehaspels van wereldklasse kunnen 50 procent installatie- en demontagetijd besparen vergeleken met bestaande kabelhaspels.

Onderzoek heeft aangetoond dat wel 15 procent van de problemen met netvoedingskwaliteit te maken heeft met slechte aarding. Fluke’s nieuwe aardingstesters identificeren slecht geaarde systemen en helpen zo de bedrijfstijd te vergroten.

De nieuwe aardingstesters helpen technici en elektriciens bij het voldoen aan elektrische normen, technische standaarden en plaatselijke regelgeving. Zo zorgen ze ervoor dat bij blikseminslag of tijdens netspanningspieken de stroom een veilig pad naar de aarde kan vinden. Ze voeren alle vier typen aardingsmetingen uit: 3- en 4-polig potentiaalverlies, 4-polige aardweerstand, selectieve tests en aardingspenloze tests.

De geavanceerde testers hebben een USB-aansluiting voor gemakkelijke opslag van maximaal 1500 records met tijdsaanduiding en snel downloaden van metingen, zodat geen handmatige gegevensoverdracht meer nodig is. De grote beeldschermen maken het aflezen van metingen in alle omgevingen makkelijk.

Nieuwe accessoires zijn o.a. zwaar uitgevoerde aardingspennen die in harde grond kunnen worden geslagen, kleurgecodeerde draden voor minder fouten en een professionele, robuuste draagtas.

Het model 1625-2 heeft geavanceerde functies, waaronder AFC (Automatic Frequency Control, automatische frequentiecontrole), die bestaande interferentie identificeert en een meetfrequentie selecteert voor nauwkeuriger meetwaarden; R*-meting, die aardingsimpedantie meet met 55 Hz voor een nauwkeuriger weerspiegeling van de weerstand die bij een aardlekfout zou ontstaan; aanpasbare limieten voor sneller testen; batterijstatus op het scherm.

De 1623-2 en 1625-2 kunnen worden gekocht als zelfstandige testers of in als set met testkabels, klemmen, batterijen, EG-aardingspennen, kabelhaspels en draagtas. Optionele accessoires zijn o.a. een 320 mm (12,7 inch) split-core-transformator voor het uitvoeren van selectieve tests op individuele mastpoten.

Voor meer informatie over de Fluke-aardingstesters 1623-2 en 1625-2 gaat u naar: www.fluke.nl