Fluke Europe B.V. introduceert twee enkelfunctionele kalibrators voor het simuleren van procestemperatuursensoren. Speciaal voor technici die geen behoefte hebben aan de complexiteit van multifunctionele test- en meetinstrumenten maar die wel een uiterst nauwkeurige temperatuurkalibratie moeten uitvoeren. Instrumentatietechnici, procestechnici en installatie-onderhoudsmonteurs kunnen met de Fluke® 712B RTD en 714B thermokoppel-temperatuurkalibrators snel en eenvoudig procestemperatuurinstrumenten testen.

De Fluke 712B meet en simuleert 13 verschillende types weerstandstemperatuurdetectoren (RTD’s) en weerstand, en de 714B meet en simuleert 17 verschillende types thermokoppels en millivolt, om processensoren te controleren door een directe vergelijking van gemeten versus gerapporteerde temperaturen.

De kalibrators meten ook signalen van 4 tot 20 mA met een resolutie van 0,001 mA terwijl zij tegelijkertijd een temperatuursignaal genereren, waarbij beide uitlezingen op het grote, verlichte display worden weergegeven voor het eenvoudig kalibreren van transmitters. Zij kunnen de schaal van de gemeten mA instellen op de geprogrammeerde temperatuurinstellingen van 0 en 100 procent, om de procentwaarden van 0 en 100 procent van de schaal in een temperatuurtransmitter te controleren. Zij beschikken tevens over een lineaire stijgfunctie en een automatische stijgfunctie in stappen van 25 procent op basis van de instellingen van 0 en 100 procent.

De instellingen bij uitschakeling van het instrument worden opgeslagen, om bij inschakeling van de kalibrator weer gemakkelijk het testen te kunnen hervatten. Beide kalibrators hebben geïntegreerde magnetische ophangvoorzieningen voor gemakkelijke bevestiging tijdens het meten.

Voor meer informatie over Fluke 712B en 714B temperatuurkalibrators gaat u naar: www.fluke.nl