Metrel – Machine en paneelbouwtesters

Inspectiemetingen met een machinetester

Producenten van industriële machines, schakelpanelen en samengestelde installaties mogen zelf CE-markeringen aanbrengen, mits producten zijn ontworpen en getest op basis van de laagspanningsrichtlijn en machinerichtlijn. Tijdens het test- en certificeringsproces worden met behulp van een machinetester de vereiste inspectiemetingen uitgevoerd en gedocumenteerd volgens NEN-EN 60439 en NEN-EN 60204.

Dé Multifunctionele, A-kwaliteit tester voor machines en verdeelinrichtingen.

De Metrel MI3325 MultiServicerXD is een draagbaar, krachtig en universeel testinstrument bij uitstek geschikt voor het testen van elektrische verdeelinrichtingen, machines, apparaten en lasaparatuur. Het instrument is eenvoudig en intuïtief te bedienen via het kleuren touchscreen. Wordt geleverd in een robuuste behuizing, inclusief de standaard meettoebehoren en de MESM-basis software.

Het instrument wordt standaard geleverd met voorgeprogrammeerde AutoSequences voor standaardapparaten, maar kan ook m.b.v. de optionele MESM Advanced software voorzien worden van klantspecifieke AutoSequences en checklisten. Uitgebreide communicatie mogelijkheden, zoals RS232, USB, bluetooth en Ethernet.

De MultisSrvicerXD is ook voorzien van meet- en testfuncties voor elektrische installaties, waardoor de inzetbaarheid zeer groot is. Uitbreiding met optionele accessoires, zoals o.a. remote control, drie-fasen meetadapters, systeemadapters, QR-code scanners, RFID-readers, maken de MI3325 tot de meest universele tester in zijn soort.

Machines en panelen testen conform de geldende normen

Met de MI3325 beschik je over een compleet meetinstrument om metingen uit te voeren conform de volgende normen

 • NEN 3140 / EN 50110
 • IEC/EN 61439-1 Editie 2
 • IEC/EN 60204 Editie 6
 • VDE 0701/0702
 • IEC/EN 60974-4 Editie 2

De MultiServicerXD is gebruiksvriendelijk en toekomstbestendig dankzij:

 • Kleuren touchscreen met eenduidige gebruiksinterface
 • Overzichtelijke testaansluitingen
 • Voorgeprogrammeerde AutoSequences testprocedures per toepassingsgebied
 • Vrijprogrammeerbare AutoSequences en checklisten door gebruiker
 • Krachtige PC software;
  • Metrel ES Manager maakt het downloaden, bekijken, analyseren van opgenomen gegevens en het creëren van professionele rapporten mogelijk
 • Robuuste IP54 transportbehuizing
 • Integratie in automatische testopstelling mogelijk

Nauwkeurige elektrische veiligheidstests en CE-certificeerder, met geavanceerde gegevensbeheerfuncties voor efficiënte en betrouwbare prestaties.

De MI 3394 CE MultiTesterXA is een draagbaar instrument dat bedoeld is voor elektrische veiligheidstests en CE-certificering van elektrische apparaten, machines en schakelborden tijdens de productie. Het instrument beschikt over een krachtige gegevensbeheerfaciliteit waarmee de gebruiker aangepaste automatische tests kan maken met vooraf gedefinieerde grenzen voor geslaagde/mislukte evaluatie, om vooraf gedefinieerde structuren inclusief testreeksen of complete projecten van PC-software te importeren, plus een sterke geheugenorganisator. De pc-software MES-Manager maakt het mogelijk om geautomatiseerde testreeksen en projecten te uploaden, testresultaten naar de pc te downloaden, automatische gegevensopslag in een bestand, en het afdrukken van testrapporten. Vanwege de geselecteerde testfuncties, duurzame constructie en bijbehorend pc-softwarepakket is de CE MultiTesterXA het perfecte instrument voor elektrische veiligheidstests in de meest veeleisende omgevingen, zoals laboratoria, geautomatiseerde productielijnen of gespecialiseerde werkplaatsen.

Neem contact met ons op voor al je vragen over Metrel:

Telefoon

Tel: 024-348 32 25

E-mail

info@maptools.nl