Persluchtlekkage

Nieuw in de verhuur ii900 sonic imager.

Snel perslucht-, gas- en vacuümlekken opsporen – de onzichtbare energiedief.

Wist u dat perslucht voor 40% verantwoordelijk kan zijn voor verspilde elektriciteit ?

Het opsporen van lekken in perslucht-, gas- en vacuümsystemen was altijd al tijdrovend en vervelend – tot nu toe.
Met de NIEUWE Fluke ii900 Sonic Industrial Imager kan uw onderhoudsteam de locatie van perslucht-, gas- en vacuümlekken in slechts enkele minuten snel bepalen.

Hoeveel zou u kunnen besparen als u lekken zou kunnen zien?

Waar kunt u perlucht lekken vinden en snel geld/energie besparen:

• Koppelingen
• Slangen
• Buizen
• Fittingen
• Pijpverbindingen met schroefdraad
• Snelkoppelingen
• FRL’s (combinaties van filter, regelaar en smeertoestel)
• Condensaatvangers
• Kleppen
• Flenzen
• Pakkingen
• Luchtleidingen
• Luchtvoorraadketels

 

Verborgen winst ontdekt perslucht-, gas- en vacuümlekken.

Lekken in perslucht-, gas- en vacuümsystemen zorgen voor energieverlies en downtime bij industriële installaties. Nog veel belangrijker is het financiële aspect. Perslucht is duur en lekken kunnen dan al snel heel veel geld kosten. Met de Fluke ii900 Sonic Industrial Imager zijn deze lekken gemakkelijk in beeld te brengen, ook terwijl de installatie in werking is en veel omgevingslawaai produceert.

De hoge kosten van verspilde perslucht.

Uit onderzoekblijkt dat een lek van 3 mm in een persluchtleiding meer dan 2500 Euro per kost. Het is geen wonder dat bedrijven, persluchtsystemen
zien als een potentiële bron van kostenbesparingen. Lekken leiden tot verspilling. Het verhelpen van dergelijke lekken kan veel geld/energie besparen.

Hoe persluchtlekken worden opgespoord.

De meest voorkomende lekdetectiepraktijken zijn helaas nogal primitief. Een ouderwetse methode is luisteren naar sissende geluiden, die in veel omgevingen vrijwel onmogelijk te horen zijn.

Baanbrekende technologie.

Wat als er een lekdetectietechnologie is die de exacte locatie van een lek kan bepalen tot op 50 meter afstand, in een lawaaiige omgeving, zonder
apparatuur te hoeven uitschakelen? Fluke heeft een industriële warmtebeeldcamera ontwikkelddie precies dat doet. Industriële onderhoudsmanagers
noemen de Fluke ii900 Sonic IndustrialImager een “baanbreker” voor het opsporen van persluchtlekkages.
Deze nieuwe akoestische industriële camera, die een breder frequentiebereik kan detecteren dan traditionele ultrasone apparaten, maakt gebruik van
de nieuwe SoundSight™-technologie om verbeterdevisuele scans te maken van luchtlekken, net zoals warmtebeeldcamera’s hotspots detecteren.
De ii900 beschikt over een akoestische array kleine, supergevoelige microfoons die zowel sonische alsultrasone geluidsgolven detecteren. De ii900 herkent een geluidsbron op een mogelijke leklocatie en past vervolgens algoritmen toe die het geluid als een lek interpreteren. De resultaten produceren een SoundMap™-beeld, een kleurenkaart die over het zichtbaarlichtbeeld wordt gelegd, – waarbij precies wordt aangegeven waar het lek is. De resultaten worden op het 7-inch LCD-scherm weergegeven als stilstaand beeld of als realtimevideo. De ii900 kan maximaal 999 beeldbestanden of 20 videobestanden opslaan voor documentatie of conformiteit.

 

Voor de Factsheet ‘Perslucht met ultrasone lekdetectie: Perslucht met ultrasone lekdetectie

Test en meetapparatuur huren