Metrel Training – MESM en PAT-tester

Cursus MESM & PAT-tester

In één dag op vlieghoogte

 
Tijdens de training leer je het voorbereiden van metingen, het bekijken en bewerken van meetresultaten, en het genereren van professionele rapporten. 
Afhankelijk van het instrumentmodel of -type kun je AUTOSEQUENCEs, aangepaste tests of enkele tests maken. 
Deze kunnen worden geïntegreerd in op maat gemaakte teststructuren en vervolgens worden geüpload naar het meetinstrument.
 
De boomstructuur van Metrel ES Manager geeft je in een hiërarchie overzicht van alle apparaten binnen jouw organisatie. Van de werkplaats tot in de servicewagen, elk apparaat wordt nauwkeurig weergegeven, waardoor je snel kunt navigeren en relevante informatie kunt vinden.
 
Door deze gestructureerde aanpak wordt het beheren van gereedschappen een fluitje van een cent. Je kunt moeiteloos specifieke apparaten identificeren, de conditie zien en optimalisatiemogelijkheden ontdekken. Bovendien stelt de boomstructuur van Metrel ES Manager je in staat om snel en effectief te communiceren met teamleden en belanghebbenden, waardoor samenwerking naar een hoger niveau wordt getild.

 

Datum

26 maart

 

Locatie

De Bungelaer

Adres

De Bungelaar 4
5437 PM Beers

Opbouw Cursus
8:00 – Inloop
8:30 – Welkom en kennismaking
8:45 – Opbouw MESM – Testgroep, structuur(padfx)
9:15  – Autosequence(atmpx) en checklist(indf)
10:15 – Pauze
10:30 – Centraal starten uitwerken van de meegebrachte casus
11:00 – Begin individueel uitwerken van de casus
12:00 – Lunch
13:00 – Verder uitwerken casus
14:30 – Pauze
14:45 – Rapportages; uitleg en uitwerking
15:45 – Afsluiting
16:00 – Einde cursus

Voorbereiding op training MESM en PAT-tester MI3360/MI3365

Voorbereiding op training MESM en PAT-tester MI3360

De training is gericht op het gebruik van de software MESM met als doel een toepasbaar voorbeeld. Van de cursist wordt verwacht, dat die elektrotechnische kennis heeft en weet welke testen voor een keuring met de PAT-tester moeten worden uitgevoerd.

Tijdens de training staat de eigen situatie centraal en we adviseren cursisten daarom hun eigen apparatuur mee te nemen. Gedurende de dag wordt gewerkt aan uw eigen voorbeeld.
Geadviseerd wordt mee te nemen:

1. Een laptop
        a. MESM geïnstalleerd
        b. Vrije USB-poort met permissie voor de communicatie naar de PAT-tester.
        c. Ruimte en permissie om bestanden op te slaan.
2. Metrel PAT-tester MI3360 bij voorkeur met PRO-licentie voor MESM
3. Een in de praktijk toe te passen testprocedure. Deze wordt in de cursus op de laptop geprogrammeerd. Er is simulatie apparatuur aanwezig, waarop de procedure getest kan worden.
4. Facultatief een QR- of barcodescanner compatibel met de PAT-tester. Het gebruik van een scanner maakt het eenvoudiger om een gemerkt apparaat te identificeren. In de praktijk werkt dat sneller en voorkomt fouten, maar voor de cursus is een scanner niet noodzakelijk.

Daar waar de cursist niet in bovenstaande zaken kan voorzien, kan in overleg met MapTools een oplossing gevonden worden.