Om te voldoen aan de vereisten van opkomende drukkalibratiestandaarden en van drukinstrumenten met een nauwkeurigheid van referentieklasse, introduceert Fluke Europe B.V. de 750P-serie drukmodules. Met behulp van de 48 precisiemodules kunnen overdruk, drukverschil, dubbel bereik, absolute druk en vacuümdruk worden gemeten met de Fluke 750- en 740-serie documenterende proceskalibrators en de 725 en 726 multifunctionele proceskalibrators.

De 750P-serie is ontworpen voor de modellen voor verschillende toepassingen zoals deze gespecificeerd zijn in nieuwe kalibratievereisten. Voor toepassingen in de farmaceutische sector of voor de overdracht van olie en gas zijn er 11 nieuwe modules met een tweemaal grotere nauwkeurigheid dan standaardmodules. Voor industrieën zoals de nucleaire en de farmaceutische industrie waarin nu kalibratie om de zes maanden wordt geëist, levert de 750P-serie een specificatie voor zes maanden die betere nauwkeurigheden tussen deze verkorte kalibratiecycli biedt.

De nieuwe modules kunnen drukkalibraties uitvoeren van 0 tot 1 inch H20 tot 10.000 psi (2,5 mBar tot 690 bar) met een referentie-onzekerheid van 0,025 procent. De digitale communicatie met kalibrators elimineert fouten vanwege slechte aansluitingen en elektrische storingen.

Overdrukmodules hebben één drukaansluiting en meten de druk ten opzichte van de atmosferische druk. Drukverschilmodules hebben twee drukaansluitingen en meten het verschil tussen de op de hoog-fitting aangelegde druk ten opzichte van de laag-fitting. Elke module is duidelijk gemarkeerd qua bereik, overdruk en mediacompatibiliteit. Alle modules hebben NPT-, metrische (BSP) en M20-adapters.

Bezoek voor meer informatie over de Fluke 750P-serie drukmodules: www.fluke.nl.